ToekomstWerk

Podcast met Terry Nick Bergsma – We should talk about AI as much as the weather!

Door september 26, 2020 mei 17th, 2023 Geen reacties

“I believe we should talk about AI as frequently as we talk about the weather”

 

Deze zin op het Linkedinprofiel van Terry Nick Bergsma triggerde onze verbeelding. Huh? Hoezo dan? Waarom dan? Wat dan? Terry Nick werd getipt als interessante gast. Niet alleen òmdat AI een belangrijke rol speelt in de toekomst van werk, dat weten we al, maar vooral omdat Terry Nick een missie heeft en er aardig in lijkt te slagen om daar mensen in mee te nemen. Terry Nick is jong, knap, slim, bescheiden en data scientist bij ASR verzekeringen. De missie van Terry Nick is om mensen AI te laten ervaren en over na te laten denken. Zodat we er met z’n allen ècht wat van gaan vinden. Zodat meer mensen begrijpen wat het doet en wat het kan. Zodat meer mensen bewust worden welke mogelijkheden; kansen en bedreigingen het ons biedt. Een tip van de sluier? Omdat al ons denken er in terug komt. Al onze overtuigingen en aannames. Daarmee creëert het potentiële bedreigingen maar ook kansen. Misschien wel om ons menszijn te definiëren?

Een interessant, open en verkennend gesprek met een bevlogen, aardig en beschouwend mens. Over Ai. Over werk in tijden van Corona, de waarde van AI juist in deze tijd, de vraag waar we echt werk van zouden moeten maken en welk probleem Terry Nick graag zelf aan zou willen pakken.

Daarnaast vroegen we Terry Nick wat we moeten lezen, zien, kijken of horen als we meer willen weten van AI. Hier komen ze: 1. AlphaGo (red: een gave en emotionele film over de quest om met machine learning het spelletje Go te verslaan. Een spel wat vooral in Azië gespeeld wordt en een veel hogere moeilijkheidsgraad kent dan Schaken. Ken je Deep blue nog? De computer die Gerri Kasparov versloeg? Kijken! Schrijf eerst je aannames op en check dan of ze kloppen….) 2: Natuurlijk de tegenlicht uitzendingen Mens in de Machine, de robot als mens en de reeks uitzendingen van Nieuwsuur over de impact van AI 3: Homo Deus het boek van Yuval Harari. 4: Als laatste willen we daar graag de nationale Ai cursus aan toevoegen. Zoals deze zelf zeggen: “Een breed toegankelijk programma voor iedereen die zich goed wil voorbereiden op de toekomst!”

Veel luister, kijk en leesplezier!

#Vind je het leuk? Deel het dan ter inspiratie.

Je vindt de podcast hier.